Koodimentorin ensimmäinen kolmikko on päässyt vauhtiin projektiensa kanssa ja tänään on aika esitellä ensimmäiseen mentorointiin valikoitunut kolmikko.


Iita Manninen

Olen 25-vuotias ja valmistuin hiljattain filosofian maisteriksi ekologian alalta. Opintojeni loppupuolella päätin alkaa opiskelemaan omatoimisesti ohjelmointia (lähinnä Javaa), koska olin kuullut, että koodaustaitoja arvostetaan nykyään tutkijan töissä. Tykästyin kuitenkin ohjelmointiin todella paljon, ja nyt olen tekemässä kandia tietojenkäsittelytieteestä. Myöhemmin aloin opiskelemaan enemmän web-ohjelmointia ja sainkin hiljattain alalta osa-aikaisia töitä, joita teen opintojeni ohessa.

Hain koodimentorointiohjelmaan, koska opiskelen edelleen paljon myös itsenäisesti, ja teen omia koodausprojekteja. Olen kuitenkin kaivannut osaavaa ihmistä, joka voisi käydä projektejani läpi kanssani, ja tarvittaessa auttaa ongelmatilanteissa. Koodimentorointiohjelmassa jatkan siis omien projektieni tekemistä, mutta kuukausittaisissa tapaamisissa käymme läpi tehtäviäni, ja saan niistä palautetta.

Tällä hetkellä opiskelen Reactia, ja keväällä tavoitteena olisi suunnitella ja toteuttaa joku hieman laajempi full-stack projekti, jossa hyödynnän tähän asti oppimiani taitoja. Ohjauksen ja tuen lisäksi koodimentorointi on hyödyllistä, koska säännöllisten tapaamisten takia tulee järjestettyä aikaa omien projektien tekemiselle, jotta seuraavassa tapaamisessa olisi taas jotain uutta näytettävää. Muuten omat projektit jäävät helposti taka-alalle opiskelun ja töiden takia.


Antti Auranen

Olen 25-vuotias tietoteekkari Turun yliopistolla. Vapaa-ajallani irkkaan, harjoittelen jojotemppuja ja pelaan tietokonepelejä.

Lähdin mentoriohjelmaan mukaan, koska en juurikaan web-ohjelmoinnista tiedä ja näitä juttuja olisi kiva osata. Toivon myös, että mentoroinnissa tarttuu hyviä koodauskäytäntöjä muihinkin ohjelmointiprojekteihin.

Projektinani toteutan ESP8266-mikrokontrollerilla sääaseman, jonka sensorien lukema data syötetään Djangolla toteuttamaani web-palveluun.


Kiia Kuusento

Olen Kiia, 27-vuotias suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja ja epätodennäköinen koodari. Olen aina ollut humanistisiin tieteisiin kallellani, eivätkä tietokoneet ja tekniikka ole kiinnostaneet minua juurikaan. Olen myös ylläpitänyt luuloa siitä, että olen auttamattoman huono koneiden kanssa. Koodaus – se nyt viimeisenä olisi minun juttuni, tapasin ajatella. Viime vuosina kiinnostukseni koodaamiseen on kuitenkin herännyt. Kiinnostusta ovat herättäneet mielenkiintoisilta vaikuttavat koodaustapahtumat ja se, että koodaus on alkanut puskea myös omalle alalleni koulumaailmaan. Lopulta ajattelin, että olisi kyllä oikeastaan kiva tietää, miten nettisivuja tehdään ja miten eri sovellukset toimivat. Siinä vaiheessa päätinkin heittää uskomukset omasta huonoudestani romukoppaan.

Viime keväänä otin ensimmäiset askeleet ohjelmoinnin parissa, kun menin mukaan Boostin ja Digit järjestämiin Summer of Programming -tapahtumiin. Olin mukana joka kerralla, vaikka välillä en ymmärtänyt opetettavista asioista kovinkaan suurta prosenttiosuutta. Jaksoin kuitenkin kokeilla ja kysyä neuvoa, ja yritteliäisyys palkittiin onnistumisen kokemuksilla ja kerta kerralta kasvavalla innostuksella. Olin erityisen innoissani, kun näin Juhiksen ilmoituksen Koodimentori-ohjelmasta – hyvin alkanut koodausharrastukseni pääsisi jatkumaan eikä kuihtuisi syksyn tullen.

Tällä hetkellä rakennan itselleni ensimmäisiä nettisivujani, joiden sisältönä on muun muassa CV:ni ja tulevaisuudessa toivottavasti koodausprojektejani. Pusken myös läpi CodeAcademyn kursseja ja eräänä viikonloppuna käväisin Django Girlsin Code Camp for Girls -tapahtumassa, jossa pääsin kokeilemaan tuttujen koodikielten lisäksi Pythonia ja Djangoa. Mentoroinnin ansiosta saan tehtyä kotisivujani eteenpäin, sillä tiedän, että saan tarvittaessa apua ongelmiin. Pidän Juhiksen ohjaustyylistä, sillä hän ei aina anna suoria vastauksia, vaan laittaa minut kokeilemaan ja pähkäilemään itse. Oman projektin ja omien pähkäilyjen, mutta tietysti myös mentoroinnin, ansiosta oppiminen ei jää pinnalliseksi. Epätodennäköisestä koodarista on pikkuhiljaa kuoriutumassa aloitteleva, mutta uskottava koodari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *